Nyáron is vár a könyvtár!

Hűsítő olvasmányélmények a forróságban? Nem maradhat ki a nyárból! Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára újra korlátozások nélkül, nyáron is teljes nyitvatartási időben várja az olvasás rajongóit, a kulturális kikapcsolódás kedvelőit. Egyedül a nyári zárvatartásokra kell figyelni!

Az idei rendkívüli zárvatartásokat kompenzálva az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára ebben az évben nem vezette be a megszokott nyári nyitvatartást és a nyári zárvatartás időtartama is rövidebb. Így egész évben teljes nyitvatartási időben van lehetőség a könyvek, filmek, újságok, hangoskönyvek közül válogatni, kölcsönözni. 2021. július 6-tól újra korlátozások nélkül látogatható a könyvtár.

 

Nyári menetrend a könyvtárakban

Aki csak az egyik könyvtárban rendelkezik érvényes tagsággal és szeretné beszerezni a legfrissebb, legropogósabb olvasnivalókat a nyaraláshoz az alábbiak szerint tervezze a könyvtárlátogatást. Azoknak az olvasóknak, akiknek mind a két könyvtárban van tagságuk a nyár folyamán végig rendelkezésre állnak a könyvtári szolgáltatások, hiszen a két könyvtár felváltva lesz zárva. 

Óbudai Platán Könyvtár rövidített nyári zárvatartása: 2021. július 19 – augusztus 1.  Nyitás: 2021. augusztus 3. (kedd)
A Platán Könyvtár nyári zárvatartása alatt fiókkönyvtára, az Ezüsthegyi Könyvtár változatlan nyitvatartással üzemel. 

Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára rövidített nyári zárvatartása: 2021. augusztus 2-15. Nyitás: 2021. augusztus 17. (kedd)
Az Ezüsthegyi Könyvtár nyári zárvatartása alatt központi könyvtára, a Platán Könyvtár változatlan nyitvatartással üzemel.

 

Újra korlátozások nélkül

A könyvtár épületeibe való belépésnek 2021. július 6-tól nem feltétele a védettségi igazolvány, így minden olvasó számára elérhetővé vált a szabadpolcos válogatás, a helyben olvasás lehetősége és olyan további szolgáltatások, mint a számítógép és wifi használat vagy a pingpong. Ezzel egyidőben a könyvcsomag-szolgáltatás megszűnt. Az eddig érvényben lévő egészségügyi előírások szerinti 1,5 méter megtartása, a maszk használata és a kézfertőtlenítés nem kötelező, minden látogató saját belátása szerint élhet a védekezés eszközeivel.