Online üzemmódban a könyvtár

Kedves Olvasóink!

Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára 2020. november 11-től a 484/2020 kormányrendelet értelmében bezárt, látogatókat nem fogad. A kölcsönzésben lévő dokumentumok lejáratát automatikusan meghosszabbítjuk, valamint az érintett időszakban késedelmi díjnem keletkezik.

Könyvtáraink jelenleg elérhetőek hétfőtől péntekig minden hétköznap reggel 8 órától délután 4 óráig telefonon és emailben is. Illetve online felületeinket, honlapunkat, Facebook oldalainkat is folyamatosan frissítjük.

Óbudai Platán Könyvtár

Email: platan@kszki.obuda.hu

Tel: +36 1 439 0936, +36 1 368 7093

platankonyvtar.hu

facebook.com/platan.konyvtar

 

Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára

Email: platanf@kszki.obuda.hu

Tel: +36 1 454 0826

platankonyvtar.hu/fiokkonyvtar/

facebook.com/ezusthegyikonyvtar

Személyesen ugyan nem lehet könyvtáraink szolgáltatásait igénybe venni, de ahogyan a tavaszi időszakban, közel 70.000 könyvekből, folyóiratokból álló állomány az olvasószolgálatot végző könyvtárosok által most is az olvasók rendelkezésére áll!

Távsegítség: Tanulást és tanítást segítő online könyvtárosi szolgáltatás

A tanulást és tanítást segítő online szolgáltatásunkat a járvány miatt kialakult távoktatási helyzet hívta életre. Szeretnénk segítséget nyújtani az otthon tanuló gyerekeknek, az őket támogató szülőknek, a távoktatásra készülő tanároknak. Nevekkel, fogalmakkal, évszámokkal, könyvcímekkel, hivatkozásokkal, szakirodalmakkal vagy az online könyves adatbázisokkal kapcsolatban felmerülő kérdésekben kérdezze olvasószolgálatunkat! Gondot okoz, hogy melyik kiadó könyvei hol érhetőek el jelenleg online formában, vagy kifogyott az ötletekből, hogyan kösse le hasznosan óvodás, kisiskolás gyermekét, vegye igénybe olvasószolgálatunk segítségét!

Online programok: kiállítások, papírszínház, horgolda, mesetár, könyvbemutatók

Weboldalunkon, Facebook oldalainkon, Youtube csatornánkon keresztül is elérhetővé tesszük a könyvtáraink folyamatosan frissülő digitális tartalmait. Online meseolvasással, digitalizált kiállítással, könyvtárosok által tartott rendezvények online elérhetővé tételével szeretnénk segíteni, hogy az otthon töltött napok élvezetesebben, hasznosan teljenek.

Maradjunk kapcsolatban! Vigyázzunk egymásra!