Társadalmi egyeztetés a Békásmegyer nyugati részét érintő közösségi közlekedési módosításokról

Békásmegyer nyugati részét jelenleg négy autóbuszjárat szolgálja ki. Békásmegyer-Ófalut és a lakótelepet a 143-as autóbusz Pince köz betéréssel körjáratként, a 186-os autóbusz Donát utca térségét kiszolgálva, valamint a 243-as autóbusz a két járat helyett, útvonalukat teljesen lefedve, körjáratként, hajnalban és késő este közlekedik. Az Óbudai Rendelőintézet és Békásmegyer H között a 160-as autóbusz közlekedik a lakótelep déli részét érintve.
A térség autóbuszjáratainak közlekedését kedvezőtlenül befolyásolja a pünkösdfürdői HÉV-átjárónál kialakuló, északi irányú torlódás. Ezen az útirányon közlekedő 160-as autóbusz nem érinti továbbá a lakótelep északi részét, így nem biztosít megfelelő kapcsolatot a térségben élők számára Óbuda és Békásmegyer HÉV-állomás felé.

A BKK a kerületen belüli kapcsolatok bővítése és a kiszámíthatóbb közlekedés érdekében, a kedvező tapasztalat és támogató utasészrevételek alapján a Szentendrei út felújítása alatt már alkalmazott forgalmi rend bevezetését tervezi.

Továbbiak a BKK honlapján érhetők el.