A Cantemus Gyermekkórus lép fel Ófaluban

Július 21-én 18:45-kor, az esti szentmisét követően a Cantemus Gyermekkórus lép fel Békásmegyer-Ófaluban, a Szent József Plébániatemplomban.

Az 1975-ben alakult Cantemus Leánykar a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola ma már világszínvonalú, sokszoros nemzetközi versenygyőztes énekkara. Rendszeresen turnéznak Európa és a világ számos távoli országában, fesztiválok, versenyek és nemzetközi zenei konferenciák gyakori résztvevői és vendégei. Nagy sikerrel énekeltek Európán kívül Ausztráliában, Kanadában, Japánban, Koreában, Venezuelában és az Amerikai Egyesült Államokban is.

Az énekkar sikereinek titka a Kodály-módszerrel oktatott énektanításban gyökerezik. A Kodály Zoltán Általános Iskolában a módszert hosszú évek óta Szabó Dénes vezetésével alkalmazzák. Az énekkar széles repertoárjának középpontjában a kóruséneklés szépsége áll. A gyermekkar koncertjein a gregorián dallamoktól a reneszánsz és a romantika mesterművein keresztül a modern, kortárs muzsika világáig sok és sokféle muzsikában gyönyörködhet a közönség. A magyar népzene és igényes népzenei feldolgozások – Kodály és Bartók kórusműveit is beleértve – szintén meghatározó szerepet játszanak a kórus repertoárjában. Több elismert magyar kortárs zeneszerző komponált műveket az énekkar számára, s több ősbemutató is fűződik a Cantemus Gyermekkar nevéhez.

A Cantemus Gyermekkórus kiemelkedő művészi munkájáért számos nemzetközi és hazai elismerésben részesült. 1993-ban Bartók Béla-Pásztory Ditta, 2004-ben Magyar Örökség díjakkal ismerték el munkájukat.