Birtokba vették az olvasók az Ezüsthegyi Könyvtárat

Az Ezüsthegyi Könyvtár a hagyományos könyvtári feladatok és szolgáltatások mellett kulturális rendezvényekkel is várja a látogatókat. Szeptemberi programajánló.

Két hónapja ünnepélyes keretek között adta át a közösségnek Bús Balázs polgármester az Ezüsthegyi Könyvtárat. A 15 éve üresen álló ingatlan újjáéledését és megszépülését a környéken lakók napról napra követhették. A magas színvonalú külső és belső kivitelezés, a minőségi belsőépítészeti kialakítás, a modern gépészeti megoldások mind hozzájárultak az általános elismeréshez. Az önkormányzati fenntartásban az Óbudai Platán Könyvtár fiókkönyvtáraként működő intézmény megnyitónapján az ingyenes beiratkozási lehetőséggel 284-en éltek. Az azóta eltelt időben pedig további háromszáz fővel bővült a frissen beiratkozott tagok száma. Júliusban több mint kétezren látogatták meg az új helyszínt, az olvasók 1293 alkalommal 4213 dokumentumot kölcsönöztek. Ezzel a közösség birtokba vette az újra könyvtárként működő épületet.

Az Ezüsthegyi Könyvtár a hagyományos könyvtári feladatok és szolgáltatások mellett kulturális rendezvényekkel is várja a látogatókat. A programkínálatban szerepelnek majd író-olvasó találkozók, irodalmi estek, tematikus ismeretterjesztő előadások, öko-programok, klubok és alkotókörök. A gyerekek kézműves foglalkozásokon, bábszínházi előadásokon, játszóházi és interaktív zenés programokon, ismeretterjesztő foglalkozásokon vehetnek részt.

Az Ezüsthegyi Könyvtár szeptemberben az alábbi programokkal várja az érdeklődőket:

Tejben-vajban – 2018. szeptember 8. 10.00-12.00

Ismeritek a tanmesét a tejes hordóba esett békáról? … Ami a békának sikerült, nektek is fog!
Kiderül, hogy miből és hogyan készül a vaj. Kipróbálhatjátok a vajköpülést és megkóstolhatjátok a saját vajatokat. A gyerekeknek szóló programon megismerkedünk a szeptemberi népi hagyományokkal is.

A program ingyenes.

Gyógynövényekkel a testi-lelki egyensúlyért (felismerés, gyűjtés, szárítás) – 2018. szeptember 12. 18.00

Polyák Péter gyógynövény-botanikus ismeretterjesztő előadása gyógynövényekről, jótékony hatásukról és teakészítésről
Milyen teát terem az erdő-mező? Mit, hogyan érdemes begyűjteni, tárolni? Mik azok a gyógynövények, amik a háztartásban feltétlenül szükségesek? Válaszokkal és zamatos teával várunk minden kedves érdeklődőt!

A program ingyenes.

Madárvonulás – 2018. szeptember 22. 10.00-12.00

Hová költöznek a madarak télre? Honnan tudják, hogy mikor induljanak el és merre menjenek?
A költöző, vándorló, kóborló madarakról szóló érdekességekkel várjuk a gyerekeket és madarakat készítünk színes papírból.

A program ingyenes.

 

Az Ezüsthegyi Könyvtár nyitvatartása:

hétfő , szerda , péntek 12.00-19.00
kedd , csütörtök 9.00-14.00
páros hét szombatján 9.00-13.00

 

Elérhetőségek:

Cím: 1038 Budapest, Ezüsthegy u. 16. (bejárat a Rózsadomb utcáról)
Telefon: 454-0826
E-mail: platanf@kszki.obuda.hu
Weboldal: https://platankonyvtar.hu/fiokkonyvtar/
Közösségi media: facebook.com/ezusthegyikonyvtar

 

forrás: obuda.hu