Elhunyt Varga Gábor, a Szent József Plébánia lelkipásztora

Életének 45., papságának 21. évében, november 24-én elhunyt Varga Gábor esperes, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papja, a Szent József Plébánia lelkipásztora.

Varga Gábor 1973. július 8-án született Budapesten. Esztergomban szentelték pappá 1997. július 12-én. Papi szolgálata során 1997 és 2002 között a budapest-kispesti főplébánián volt káplán; 2002-től 2017-ig Békásmegyer-Ófalu Szent József-templomának plébánosaként szolgált. 2003-tól 2017-ig az Érseki Bíróság kötelékvédője és ügyésze, 2012-ben helyettes bírósági helynöke, 2013 és 2017 között helynöke volt. 2009-től esperes volt az Óbudai Espereskerületben.

Békásmegyer Ófalu egyházközségi elnöke visszaemlékező szavai szerint 2002-ben, egy bozontos hajú, széles mosolyú fiatalemberként jelent meg a Békásmegyeri Szent József Plébánián és minden ceremónia nélkül közölte: Varga Gábor vagyok, az új plébános. „Akkor még nem tudhattuk, hogy egy angyalt küldött hozzánk a Mindenható. Kicsivel és naggyal, öreggel és fiatallal azonnal megtalálta a legszívélyesebb hangot, amit azzal „háláltunk” meg, hogy rávettük a Szent József Ház megépítésére, de előtte még rohant, fiataljainkkal egyetemben, hogy személyesen vegyen részt az árvízvédelmi munkálatokban.” Az ófalui katolikus közösség emlékezetében kitörölhetetlenül megmaradnak az általa szervezett belföldi és külföldi zarándokutak. Nevéhez köthető a templom újság létrehozása és megjelentetése. “Néhány éve szembesültünk azzal, hogy beteg, de úgy gondoltuk, fiatal szervezete – orvosi segítséggel – majd csak legyűri a kórt. Nem így történt.”

Varga Gábor atya búcsúztatása 2017. december 1-jén 19 órakor lesz a Szent József Plébániatemplomban.