Ingyenes programlehetőség: mezítlábas ösvény

Békásmegyer nyugati oldalán, az Ófaluban található a gyerekek kedvence, a mezítlábas taposóösvény, mely kiváló szünidei időtöltést kínál.

A jelenlegi kellemes időjárásban kiváló szórakozás a gyerekeknek a mosott folyami kavicson, a faforgácson, fakockákon, és a többi különféle más-más felületű anyagon sétálni. Kánikulában azonban a talaj forró lehet, erre érdemes figyelni!

A Békásmegyer-Ófaluban található mezítlábas ösvényt az Óbor-Kör Egyesület hozta létre 2014-ben, az Árok utcai játszótér melletti szabad területen. Az ösvényen 23 különféle járófelület került kialakításra és rendszeres használatával megelőzhető a lúdtalp, ami a gyerekek körében igen elterjedt. A mezítlábas séta után a gyerekek a játszótéren folytathatják a feltöltődést a szabadlevegőn. Az ösvény használata ingyenes.

A taposóösvény kialakításával egy időben a játszótér is fel lett újítva Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával, így kellemes, már-már falusias környezetben kínál a park időtöltést Budapest határában. A mezítlábas ösvény egy hosszabb kirándulás kiinduló vagy célpontja is lehet, a közelben található a Nagy-kevély, vagy Pilisborosjenő határában az Egri vár másolatának romjai, amelyet az Egri csillagok című film forgatásához építettek fel anno.

A taposóösvény megközelíthető a Békásmegyer HÉV állomástól a 143-as vagy a 243-as busszal.