Bábos Mesekuckó foglalkozás

Komplex mesés, bábos, mozgásos, kreatív foglalkozás 1,5-4 éveseknek kéthetente csütörtökönként a Szent József Házban! Bábsimogató, bábismerkedő, mesetorna babákra hangolva! Maszatolás, kézműveskedés, mesék, dalok, mondókák!
Az első alkalom, szeptember 22-én 10 órakor ingyenes! 1.200,-Ft/alkalom (testvéreknek kedvezményes részvétel). A foglalkozásra bejelentkezés szükséges: Meskó-Czégény Ancsa (0630/4455-113) ill. czegenyaniko@gmail.com. Továbbiak a honlapon és a facebookon.
Ez a foglalkozás nem csak a kicsik aktivitására épül, hanem az ő tempójukhoz lassítja a szülőket. A mesét meg kell hallani, meg lehet nézni, át lehet mozogni, és el lehet készíteni.
A mesének nem csak passzív befogadói a gyerekek, hanem aktívan, szinte minden érzékszervük által magukévá teszik azt. Nem csak hallják és látják, hanem a már ismert vers, dal, mondóka betéteket együtt mondják a mesemondóval. Kapcsolatba léphetnek a bábokkal, majd a mesetorna keretében a különböző mozgásformákkal is kapcsolódnak a mese szereplőivel. Az alkotás során szülők és gyermekeik együtt készíthetnek egy a mesére emlékeztető tárgyat, ezzel kapcsolódva egymáshoz. A foglalkozások által mozgáskoordinációjuk és szókincsük észrevétlenül fejlődik.