Közösségi mintakert Ófaluban

Egy régi elképzelés válik tavasszal valóra: közösségi mintakertet hoz létre az Óbor-kör Egyesület Békásmegyer-Ófaluban.
A kert célja, kettős: egyrészt lehetőséget kíván adni azoknak is a kertészkedésre, akiknek az nem áll egyébként módjában, másrészt egy közös tanulási fórumként szolgál a kertészkedés, gyümölcsészet, gasztronómia iránt érdeklődőknek.
A kert nem a manapság divatos kis, egyéni parcellákra osztott modellt követi, hanem hagyományosan, közösen művelt osztatlan területen gazdálkodik. A kerthez csatlakozók együtt, egymás között felosztva végzik a kerthez kapcsolódó feladatokat, és osztoznak a termésen. A csatlakozóknak alapvetően csak a munkájukat kell a kertbe fektetniük, az elinduláshoz szükséges egyéb erőforrásokat az Óbor-kör Egyesület biztosítja a III. kerületi Önkormányzat támogatásával.
A kert alakuló gyűlése február 17-én hétfőn 19.30-kor lesz a Szent József Házban (Templom u. 20.), ahol bemutatásra kerül bővebben az elképzelés, illetve megkezdődik a tagok toborzása. Várunk szeretettel minden „ófalusit” akár van kertje, akár nincs. Akit érdekel és szívesen csatlakozna a kerthez, de nem tud ott lenni ezen a találkozón, az a kert@oborkor.hu drótposta címen regisztrálja magát.

Tárkány-Kovács Balázs
Óbor-kör Egyesület