́Új buszok járnak Óbudán is

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan törekszik a régi, elavult fővárosi autóbuszflotta cseréjére. Az elmúlt másfél évben Budapestre érkezett járművek és a 2013 tavaszán érkező új autóbuszok akadálymentesek.
A fentiek mellett, a jelenlegihez képest sűrűbb követést és jobb kiszolgálást nyújtanak az idős, a kisgyermekes utasoknak, illetve a mozgásukban korlátozottak számára. Január 1-jétől nagyrészt már forgalomba álltak Budapesten a közelmúltban beszerzett használt, de jó állapotú, alacsonypadlós Volvo 7700-as és Mercedes Citaro járművek. Harmincnyolc a BKV kelenföldi, 31 pedig az óbudai telephelyre került. A budai, illetve a pesti belvárosi területekről így felszabaduló, IK 412-es típusok átkerülnek a pesti autó- busz telephelyekre. A bővülésnek köszönhetően néhány kiegészítő jellegû, csak csúcsidőben közlekedő, illetve midibuszokkal kiszolgált járat kivételével minden vonalon közlekednek ezentúl akadálymentes autóbuszok. Többek közt Óbudán és Békásmegyeren a 118-as, 143-as, 186-os és 243-as, a közeli Rózsadombon a 191-es vonalon szállhatnak alacsonypadlós buszra az utasok.

Májustól további 150 új, Mercedes Citaro 2 típusú autóbusz áll forgalomba a fővárosban. A járművek korszerűek, alacsonypadlósak, légkondicionáltak. A buszok fele csuklós, másik fele szóló kivitelű. Beszerzésüknek köszönhetően megszűnhet a járműhiány Budapesten. A fővárosban hét év után állnak először forgalomba új buszok.