„Szerencsésnek mondhatja magát aki Békásmegyer-Ófaluban élhet”

Békásmegyer-Ófaluban a Szent József Házban látható Óbuda elismert művészeinek kiállítása. A T-Art Alapítvány szervezésében megrendezett tárlatot vasárnap nyitották meg. A Templom utca 20. szám alatti Szent József Ház adott otthont a harmadik kerületben élő képzőművészek munkáiból összeállított tárlatnak.
A megnyitón jelen volt Paskai László bíboros prímás, volt esztergom-budapesti érsek is.
Bús Balázs polgármester megnyitón beszédében úgy fogalmazott, szerencsésnek mondhatja magát aki Békásmegyer-Ófaluban élhet, mert a közösségépítés itt magától értetődő, nem igényeli a külső javaslatokat. A kiállítás megrendezése is annak példája, hogy mit és hogyan adhat át a közösségnek a művész, aki számára fontosabb érték a lokalitás, mint a város, sőt országhatárokat átívelő közönségsiker keresése. Hozzátette: a tárlat megszervezését magára vállaló T-Art Alapítvány eddigi törekvései, kapcsolatai és gyűjteménye, a nevéhez kötődő rangos kiállításai a művészet pártolás közvetlen szerepén túl egyfajta sarokköve is az óbudai kulturális életnek.

kiállítás

A megnyitón az Ómuzsika Együttes működött közre.
A kiállításon Csengery Béla, Gábor István, Hansági Hédi, Lacó Tamás, Lantosné Grubits Gizella, Maracskó Gabriella, Szabó-M. László, Takács Klára, Tenk László, Turcsán Miklós és Vízi Tihamér képeit tekinthetik meg a látogatók.

forrás: obuda.hu