Önkormányzati lakás égett a Kabar utcában

Több mint egy nappal a békásmegyeri tűzeset után még vizsgálják, mi okozta a Kabar utcai tízemeletes panelházban vasárnap délelőtt kiütött tüzet. A ház nyolcadik emeletén égett ki egy lakás. Senki nem sérült meg, de a füsttel telítődött felső emeletekről a tűzoltóknak mentőálarcban kellett menekíteniük a lakókat. A polgári védelem parancsnoka és készenléti szolgálata a helyszínen ellenőrizte, szükséges-e a lakók ideiglenes elhelyezése.

A hatóságok információi szerint a tűz keletkezésekor senki nem tartózkodott a nyolcadik emeleti lakásban, melynek egyik helyisége teljesen kiégett, a többiben berendezési tárgyak égtek. Segítséget a lakók hívtak, a riasztásra húsz járművel ötven tűzoltó érkezett a helyszínre.

Néhányan – köztük egy anya kisgyermekével – a tetőre menekültek, őket emelőkosárral vitték le a tűzoltók, másokat mentőálarcban hoztak ki a füsttel telítődött lépcsőházból.

Zsigó Csaba Árpád tűzoltó főhadnagy, az Óbudai Tűzőrség megbízott parancsnoka elmondta: a házban több lakást erőszakosan kellett kinyitni az esetleg bent tartózkodók mentése és a tűz továbbterjedésének megakadályozása érdekében. Az oltás során a hetedik és a hatodik emeleti lakások eláztak. Személyi sérülés nem történt, a kimenekített lakókat a helyszínre érkező mentők és a tűzoltók doktorszolgálata vizsgálta meg.

Paneltűz

Mint kiderült, a kiégett lakás az önkormányzat tulajdona, lakója – a felhalmozott jelentős díjhátralék miatt – egy ideje már nem bérlő, hanem jogcím nélküli lakáshasználó. Ettől függetlenül az önkormányzat vagyonkezelője szükséglakást biztosít az idős ember számára. A panelház többi lakásába már vasárnap kora délután visszamehettek a lakók. A tűzvizsgálat és a kárfelmérés még tart.

Szerző: obuda.hu