Közbiztonsági akciók az Ófaluban

A kerület északi felén átfogó közbiztonsági intézkedés történt a rendőrség, a közterület-felügyelet, a polgárőrség és az önkormányzat hatósági jogkörben eljáró munkatársai közreműködésével.
Az önkormányzathoz és a rendőrséghez beérkező lakossági jelzések szerint elszaporodtak a kisebb-nagyobb bűncselekmények Békásmegyer-Ófaluban. A lakók főképp arról panaszkodtak, hogy egyes nem állandó lakás céljára épített, vagy nem megfelelő állapotú lakásokat, építményeket, a helyiek számára ismeretlen személyek lakják, akik életvitele általános jelenséggé tette a zajt, szemetet és lopásokat a közterületen.
A kívánatos rend fenntartása érdekében a városrész képviselője, Kemény Krisztina kérésére, Bús Balázs polgármester utasítására, átfogó közbiztonsági intézkedés foganatosítása történt a rendőrség, a közterület-felügyelet, a polgárőrség és az önkormányzat hatósági jogkörben eljáró munkatársai közreműködésével.
Az illegális beköltözők mára elköltöztek és megkezdődött az épületek bontása, valamint a törmelék elszállítása, a terület helyreállítása, az erdő kitakarítása. A fokozott ellenőrzést folyamatosan fenntartják, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset. Tavaly megkezdődött a környék ingatlanjainak teljes körű feltérképezése. A hetente többszöri ellenőrzés során már elfogtak egy kőrözött személyt, és fokozottan ügyelnek arra, hogy megakadályozzák a környező ingatlanokról történő vas és színesfémlopást, valamint az egészségkárosító kábelégetést is. Az önkormányzat a rend megóvása érdekében kéri a lakosságot, hogy az esetleges illegális cselekményeket haladéktalanul jelentse közterület-felügyeletnél a 453-2618-as telefonszámon.