Integrál Hatha Jóga a Szent József Házban

A Szent József Házban jóga tanfolyam működik a nemzetközi Himalájai Jóga Tradíció szellemében. Szeretettel várjuk nemcsak a kezdő jógázókat, hanem a tapasztaltabbakat is, akik megismerkednének a jóga e hagyomány szerinti mozgásgyakorlataival, az energetikai és meditációs összetevőkkel. A foglalkozásokat minden pénteken 17.00-tól 18.30 óráig tartjuk.

Az integrál jóga egyszerre tradicionális és modern; a gyakorlások során szisztematikusan dolgozunk testünk minden rétegén. Keleten már négy-ötezer éve biztosan tudják, hogy a fizikai-testi valamint az érzelmi-pszichológiai én, és a szellemi Én nem választható szét egymástól. Tehát ezen szintek bármelyikén történik velünk valami, az hatással van ránk az összes többi szinten is. Például a nagy érzelmi stressz megmutatkozik testi tünetek formájában, ahogyan a test túlerőltetése vagy elhanyagolása is következményekkel jár érzelmi síkon. A jóga nem csupán a fizikai testnek tesz jót, hanem érzelmi egyensúlyt, tiszta gondolkodást és magasabb szintű tudatosságot eredményez.
Nézz meg egy kisbabát! Mindannyian tökéletesen rugalmas testtel és rekeszizom-légzéssel születünk. Később környezetünk, tapasztalataink és szokásaink révén ezek megváltoznak. Egyszerű technikákkal lehámozhatod az évtizedek alatt rád-rakódott rétegeket!

Óráimon a hangsúly nem a gyakorlatok bonyolultságán van, hanem azok megélésén, valamint, hogy ezeket a tapasztalatokat és technikákat hogyan tudod átvinni az életbe.
Egy megérkező lazítás után bemelegítésként ízületekre és mirigyekre ható gyakorlatokat végzünk, majd intenzív erősítő és nyújtó ászanákat (testtartás). Az órát relaxációval folytatjuk, majd légzés-, és koncentrációs gyakorlatokkal zárjuk.
Ezek pozitív hatásai közismertek;
• Fokozódik az izületek, izmok és a gerinc rugalmassága
• Javul a vérkeringés
• Kiegyensúlyozódik a hormonrendszer
• Kialakul a megfelelő testtartás és testtudatosság
• Megerősödik a test és a lélek
• Nő az önismeret és a reális önismereten alapuló önbizalom
• Csökken, vagy megszűnik a magas vérnyomás, a szétszórtság, a szorongás, a fásultság, az alvásprobléma, álmatlanság, a krónikus stressz szindróma
• Javul a memória
• Koncentráltság, éberség és nyugalom költözik a testbe és a lélekbe

Hogy el tudd érni, amit szeretnél; szükséges fókuszálnod a testtartások és mozdulatok pontos kivitelezésére a gyakorlatok aktív fázisában. Az életerő így aktiválódik és megerősödik, és az erőkifejtések közötti passzív szakaszban pedig áramlik.
A gyógyító és erősítő folyamathoz tehát Te is kellesz! Az útjelző táblákat mutatom Neked, az utat Te járod, a kocsidat Te vezeted. …és az utazás közben erősödik és rugalmassá válik a tested, elmélyül az önismereted és gondolkodásodban teret kap a derű.

Magamról:
Harmincegy éves vagyok, tizenöt éve gyakorlom a jógát nap mint nap. Elsőként Swami Maheshwarananda rendszerével ismerkedtem meg, majd évekig egy neves Yesudian-tanítvány (Miklós Ervin) tanítványa voltam. Tanulmányoztam az Iyengar-féle tanítási rendszert is, valamint a Pilatest. A Szvámi Ráma által összefogott Himalájai Jóga Tradícióval való megismerkedés teljesen átalakította az óráimat, ennek köszönhetően tudom átadni azt, ahogyan megélem a jógát. Nemzetközi jógaoktató diplomámat e Tradícióban szereztem, és azóta is folyamatosan képzem magam. Hat éve tanítok csoportokat és vezetek egyéni terápiákat.

A jóga gyakorlása nem vallási gyakorlat, így vallási hovatartozástól függetlenül gyakorolható.
Ár: 1400 huf / alkalom
Bérlet: 4400 huf / 4 alkalom
Aki tud, kérem hozzon magával jógaszőnyeget / polifómot és ülőpárnát!

Somrai Szabó Szilvia tel.: 06-30-476-2797