Megsemmisítették a midibusztendert

Megsemmisítette a BKV midibusztenderének végeredményét a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB), és 900 ezer forint igazgatási szolgáltatási díj megfizetésére kötelezte a közlekedési társaságot. A KDB hétfői határozatában azzal indokolta az ajánlatkérő „eljárást lezáró döntésének megsemmisítését”, hogy a BKV megszegte a közbeszerzésekről szóló törvényt.

A bizottsághoz a Vértes Volán Zrt. fordult, a kérelemnek a KDB részben helyt adott, további jogorvoslati kérelemnek azonban nem.
Helyt adott a KDB a Vértes Volán azon panaszának, hogy a BKV nem győződött meg az Orangeways kirívóan alacsony ajánlati árának megalapozottságáról, s ezzel megsértette a közbeszerzésekről szóló törvény ide vonatkozó paragrafusát, de további jogsértést a KDB nem állapított meg.A BKV tavaly november 19-én jelentette be, hogy midibusz-üzemeltetési tenderét az Orangeways nyerte meg. A bírálóbizottság két tagja a döntés után jelezte: szerintük a BKV-nak ez a konstrukció 50 millióval többe kerül, mintha saját buszokat vett volna. Mint azt korábban az obuda.hu megírta, ilyen buszok jártak volna Békásmegyer-Ófalun a 143, 186 és a 243-as vonalon, valamint a 237-es viszonylaton.

forrás: nol.hu